Automatisk backup af WordPress

Rigtige mænd tager ikke backup, de græder! I så fald er vi her på WP-Guiden.dk ikke rigtige mænd, da vi ynder at tage daglig backup af vores data og filer. Det gør vi af den ene grund, at vi har langt mange timers arbejde i at skabe siden her. At miste det arbejde ville være frygteligt! Måske har føler du det samme for din egen blog – og heldigvis er backup slet ikke så svært eller tidskrævende, som man skulle tro!

Artiklen her vil således lære dig et plugin, som klare alt det hårde arbejde for dig! Pluginet hedder WordPress Backup to Dropbox, og som navnet rigtig nok indikerer, så bruger pluginet Dropbox til gemme backup’en på. Det smarte ved at gemme på Dropbox, i forhold til at bruge andre gratis tjenester som tilbydes af diverse plugins, er, at Dropbox som standard stiller mere plads til rådighed end mange andre backup plugins kan tilbyde. Ligeledes kan pladsen nemt udvides med Dropbox’s reference system (læs mere om udvidelser nederst i artiklen).

WordPress Backup to Dropbox

Med WordPress Backup to Dropbox bliver det legende let at foretage automatisk og periodisk backup af hele din WordPress installation inkl. din database og plugins. Alt sammen bliver det gemt direkte på din Dropbox. Enklere bliver det næsten ikke, og så er det helt gratis!

Når du har installeret pluginet finder du menupunktet “WPB2D” i menuen til venstre. Her skal du begynde med at kæde din WordPress installation sammen med din Dropbox. Det sker smertefrit via Dropbox’s API, hvilket betyder, at du ikke skal oplyse dit dropbox kodeord for at få servicen til at virke!

Når der er skabt forbindelse, kan du under “Settings” vælge hvor tit, der skal tages backup; dagligt, ugentligt eller hvad man nu ønsker. Herefter er man faktisk kørende!

Ønsker man at få foretaget en backup med det samme, så vælger man “Backup Now” i menuen “WPB2D”.

Har du kommentarer, andre tips til automatisk backup eller bare et spørgsmål, så brug kommentarfeltet herunder.

6 thoughts on “Automatisk backup af WordPress

 1. Hej. Tak for en super artikel. Jeg har lige et par spørgsmål.

  1. Er det muligt at sætte dette plugin til at tage backup eksempelvis om natten uden at computeren er tændt?

  2. Hvad sker der 2. gang der bliver taget backup? Bliver de gamle filer overskrevet, bliver der lavet en ekstra mappe, eller hvordan?

  1. Hej Kristian

   Tak for din kommentar og dine spørgsmål.

   1. Man kan via indstillingerne bestemme backup intervallet. Eksempelvis tager jeg backup hver dag om natten.
   2. De gamle filer bliver overskrevet. Backuppen af databasen bliver således overskrevet, men her kan man benytte sig af Dropbox’ indbyggede historik funktionalitet. Se mere her

   Håber det var svar nok.

 2. Jeg har problemer med at få det til at virke på alle sider, 3 sider melder denne fejl efter det er instaleret og aktiveret:

  Fatal error: Undefined class constant ‘API_URL’ in /var/www/websted.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-backup-to-dropbox/Dropbox/Dropbox/OAuth/Consumer/ConsumerAbstract.php on line 52

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.