Hvad er et tema?

Grundlæggende kan man sige, at temaet er det layout, som præsenterer dit indhold på bloggen. Med andre ord tager det, den tekst du skriver (altså dit indhold) og pakker det pænt ind, så det bliver præsenteret lækkert og overskueligt for den besøgende.

Læs også: Gratis templates til WordPress

Langt mere end blot udseende

Klik for stort

Men et tema i WordPress er langt mere end det. Temaet styrer nemlig også hvilke funktioner og features, der er aktive på din blog. Eksempelvis kan temaer indeholde en slider på forsiden, hvor særligt udvalgte blogindlæg fremhæves (se billede til højre). Ingen anden funktion har trendet så meget, og derfor tilbydes funktionen også i mange gratis temaer. Andre funktioner som kan være bestemt af temaet, kan være oversættelser, så du som standard har dit tema på dansk, det kan være nem redigering af baggrund og logo fra kontrolpanelet osv. Alt er muligt med temaer.

To typer af temaer

Når man snakker om temaer til WordPress findes der to typer: Betalings temaer og gratis temaer. Umiddelbart skulle man som udgangspunkt tro, at betalings temaer var de bedste, men der findes også en lang række gode og troværdige gratis temaer rundt om på nettet. Læs blandt WP-Guiden’s guide til gratis WordPress templates og læs her hvordan du undgår dårlig kode i dine temaer.

Fordelen ved betalings temaer er, at du ved at købe et produkt kan stille vise krav til temaet, og at der i langt de fleste tilfælde følger support med, så du kan få hjælp til at ændre forskellige ting i temaet. Derudover får du ofte mere kvalitet, når du betaler for temaerne end ved blot at downloade temaer gratis. Ofte er der mere fokus på SEO og brugervenlighed når du køber dig et template. Ligeledes vil du hos de større udbydere af betalings temaer også finde danske oversættelser til deres temaer.

Læs også: Hvordan oversætter man et WordPress theme?

Fordelen ved gratis temaer er selvfølgelig, at de er billige. Men ofte kan man også komme rigtig langt med gratis temaer, hvis blot man finder temaerne på sider, man stoler på. Personligt har jeg alle dage brugt gratis temaer, og ved at tage sine forholdsregler er jeg aldrig blevet snydt gennem gratis templates. Læs mere om at undgå snyd og bedrag i gratis themes her. Når man snakker om gratis temaer findes der heldigvis også en masse forskellige indekser, som samler en masse af dem. Blandt andet WordPress selv, som har deres egen side, hvor man kan tilmelde sine gratis WordPress temaer. Du finder siden her WordPress.org/extend/themes. Derudover kan du finde hjælp til gratis wordpress temaer via WP-Guiden’s guide her.

Sådan virker temaer

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan temaer til WordPress virker så findes der nogle gode sider (engelsk), som giver ganske gode forklaringer på opbygningen af dem.

Læs Yoast guide om opbygningen af WordPress temaer (engelsk)

Har du andre relevante oplysninger om temaer, så smid endelig en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.