Hvordan indsætter man et billede i WordPress?

Et gammelt ordsprog lyder, at et billede siger mere end tusinde ord, og heldigvis er det rigtig nemt og enkelt at tilføje billeder til sine WordPress indlæg og sider. Kom igang via guiden her.

Læs også: Hvordan uploader man en fil til WordPress

 1. Vælg “Tilføj nyt” under menupunktet “Indlæg”
  Klik for stort
 2. Mellem rubrikfeltet og brødtekstfeltet er der en lille tekst, hvor der står “Upload/Indsæt” efterfulgt af en knap med et kamera og en node. Tryk her.

  Klik for stort

 3. Et nyt vindue popper op, og her har du 3 forskellige muligheder. Du skifter mellem dem øverst.
  I den fane du står i “Fra Computer”, kan man uploade et billede ved at trække filer over i det blå felt eller ved at trykke på knappen “Vælg filer”.
  I fanen “Fra URL” kan man importere et billede fra nettet.
  I den sidste fane “Mediebibliotekt” kan du genbruge et billede, som du allerede har uploadet.

  Klik for stort

 4. Når du har trukket uploadet et billede, vil du kunne se billedet og have mulighed for at se detaljer om billedet og rette dets titel, alt-tekst, billedetekst og beskrivelse. Ligeledes kan du vælge forskellige indstillinger for at indsætte billedet i indlægget. Blandt andet om det skal være centreret eller være venstre eller højre stillet. Derudover kan du også vælge størrelsen på billedet. Medium plejer her at være en passende størrelse. Til sidst kan man klikke “Indsæt i indlæg”, hvilket vil lukke vinduet og indsætte billeder, der hvor cursoren er placeret.

  Klik for stort

 5. Billedet er nu indsat med en billedetekst. Vil man ændre placeringen af billedet, kan man trække det rundt mellem teksten. Hvis du vil ændre justeringen af billedet, hvis det eksempelvis skal stå i midten, kan du holde musen over billedet og trykke på det lille billede, som dukker op. Dette vil resultere i at åbne redigeringsvinduet fra før.

  Klik for stort

Du er nu kørende med et billede i dit indlæg, og heldigvis er WordPress indrettet så dejligt nemt, at upload af i billeder på dine sider, fungerer på nøjagtig samme måde! Så hvad venter du på? Kom igang med at uploade billeder allerede nu, og gør dine sider og indlæg mere spændende.

One thought on “Hvordan indsætter man et billede i WordPress?

 1. Hej.
  Tak for alle de gode tips;)
  Jeg kunne godt tænke mig at lære hvordan jeg hæfter et billede på seneste blogindlæg som jeg har i højre sidebar på min blog. Kan det ikke gøres automatisk når jeg skriver et indlæg, ved at vinge af et sted?
  Mvh
  Betina Wessberg ( er også navnet på min blog )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.