Lav QR koder som de professionelle

[wp_ad_camp_3]QR koder må siges at være den største revolution inden for stregkoder siden stregkoden blev opfundet! Pludselig er det blevet muligt at gemme rigtig meget information på meget lidt plads, og endda gøre det tilgængeligt via den evige følgesvend – vores mobiltelefon. QR koder er rigtig smarte til brug på offline medier, såsom trykte reklamer, visitkort eller bannere. Men de ses dog også ofte benyttet på hjemmesider, hvor man ønsker at brugeren skal åbne hjemmesiden på sin mobil.

Men hvordan er det egentlig lige man laver dem, og koster det penge at lave en QR kode? Find svar på det og meget mere i WP-Guiden’s guide.

Hvad er en QR kode?

Klik for stort

En QR kode er en lille firkantet kode, som gøres læsbar ved hjælp af en mobilscanner. Teksten kan være, som eksemplet her, ren tekst eller indeholde et link til et website. Og en QR kode kan meget mere! Men denne gennemgang vil vi gemme til en anden god gang.

QR for alle

For at svare på mit spørgsmål fra indledningen, så er QR koder ganske gratis at lave og bruge. Dette er helt sikkert også en af årsagerne til, at QR koder er blevet så populære – de er nemlig for alle!

I dag kan alle med adgang til Google hurtigt google sig frem til en hjemmeside, hvor det er muligt at lave de helt normale, firkantede og sorte QR koder. Men nu handler indlægget her jo om at lave QR koder som de professionelle, så normale QR koder er ikke godt nok til os!

Lav din egen QR kode

Klik for stort

Som lovet skal vi nu kigge på et online og gratis værktøj, som kan lave de mest spektakulære QR koder, du længe har set! På hjemmesiden Unitaglive har man mulighed for at lege med form og farver. Du kan indsætte billeder, lege med skygger og downloade dit færdige produkt i høj opløsning, så det passer perfekt til dit tryk! Rigtig sjovt! Så er der altså ingen undskyldning for ikke at komme igang med at tilpasse sine QR koder til sit layout!

Se her jeg her prøvet at gøre brug af de mange funktioner, så du kan se hvad siden egentlig kan. Jeg må sige, at jeg stadig – efter mange ganges brug – er vildt imponeret!

Skan en QR kode

Hvis du stadig er ny til QR koder, og synes at indlægget her måske har været lidt for meget om hvordan man laver en QR kode, så kan jeg her afsløre hemmeligheden bag at skanne en QR kode. Alt du behøver er en mobil med kamera og så et lille stykke software som fås til langt de fleste mobiler med internetadgang. Som sagt er flittig bruger af i-nigma, og så virkede deres software på min helt gamle Sony Ericson.

Alt du skal gøre er at besøge http://i-nigma.mobi på din telefon, og wupti så er du kørende.

Kender du til andre gode hjemmesider, hvor man kan lave flotte og unikke QR-koder gratis, så skriv gerne en kommentar!

One thought on “Lav QR koder som de professionelle

  1. Hej,
    Dejligt indlæg. Efter at have læst dette gik jeg selv igang med at søge lidt på det med qr-koderne. Her faldt jeg over en dansk side (qrmedie.dk) hvor man også kan lave flotte koder og upload dem på et billede. Jeg synes specielt godt om deres vcard muligheder.

    Venlig hilsen
    Bent Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.