Hvad skal jeg blogge om?

Når først lysten til at blogge er der, så kommer det helt store spørgsmål: Hvad skal du blogge om? Den oplagte mulighed er at skrive en personlig blog, hvor du et par gange om ugen skriver, hvad der sker i dit liv. Hvis du dog ikke synes om at lægge dit liv til offentligt skue på nettet, så må du i tænkeboks.

Det er nemlig ikke helt så nemt at finde den rette idé, og artiklen her giver dig da heller ikke noget endegyldigt svar på, hvad din blog skal handle om. Beslutningen er din, men her får du et par gode råd med på vejen til, hvordan du kan beslutte dig og komme i gang med at blogge.

Find bloggens røde tråd

Det er vigtigt, at din blog har en råd tråd, et omdrejningspunkt, som dine indlæg bygger op omkring. Ikke mindst er det en hjælp til dig, når du skal skrive nye indlæg. Men det hjælper også dine læsere. Lad mig give et eksempel.

Frederik går ind på bloggen Mormormad. Det første indlæg, som dukker op, handler om biler. Selvom Frederik sikkert er en klog fyr, så bliver han altså forvirret, fordi hans forventninger ikke lever op til det faktiske indhold.

Derfor: Lad din blog have en rød tråd og et navn (og domænenavn), som passer til bloggens indhold. Det hjælper din læser.

Den rigtige idé

Som du kunne læse, så er  den rigtige idé er alfa omega, når du skal skrive blog. Kun med den rigtige idé er du ordentlig klædt på til at begynde dit liv som blogger. Uheldigvis er den gode idé oftest også den, som synes at være længst væk! Men sådan behøves det ikke at være. Der er gode råd at hente.

Vigtigst er det, at du vælger at blogge om noget, der interesserer dig, og som du har forstand på. Dette virker måske meget simpelt, men det kan ikke gentages nok. Mange blogs går i stå eller kommer måske slet ikke i gang, fordi de blot kopierer andre gode koncepter. Vil du skabe din egen blog succes, skal du tænke kreativt og give dine læsere noget, som de ikke kan få andre steder.

Du skal have gang i de små grå (ikke Gajol Shots, men dem i hovedet) for at finde ud af, hvad der interesserer dig.

Hvad interesserer dig?

Du har sikkert mange interesser, så hvordan skal du kunne vælge én, som du din blog skal handle om? Ja, det kan blive svært. Men husk på, at en blog sagtens kan have flere emner. Ja, der er faktisk ingen facitliste. Det vigtigste er den røde tråd, som binder din blog sammen.

Så lad os skabe overblik over dine interesser og mulige blog emner. Det gør vi med en række små øvelser. Din hjerne er nemlig helt sikkert fuld af gode idéer. De skal bare skrives ned.

Skab overblik

At få ting ned på papir er oftest den bedste måde til at skabe overblik, og derfor skal du nu finde papir og blyant frem. Giv dig selv tre minutter til brainstorme på emner, der interesserer dig, og som kunne bruges til en blog.

Alle idéer er velkomne. Det vigtigste er, at du skrive alle dine idéer ned og ikke tænker yderligere over, om det er en god eller dårlig idé. Vi gennemgår listen senere og laver en prioritering.

Sæt dig et roligt sted og smæk benene op og smid alle dine blogidéer ned på papir. Ikke i et word-dokument 🙂 (Seriøst… Luk computeren og find en blyant og et stykke papir frem… Du vil takke mig senere.)

Udvælgelse af idéer

Nu skal du udvælge de tre bedste idéer, men hov vent! Hvad er en god idé? Det er svært, men generelt er gode idéer dem, som er unikke og brede, og som du også har en viden om. Hvordan de tre faktorer skal vægte i din udvælgelsesproces, er op til dig.

Ud for hver af de tre idéer, du nu har udvalgt, lister du nu fem emner eller overskrifter, som du ville kunne bruge til et blogindlæg. Dermed kan du bedre overskue, om du egentlig har nogen emner at skrive om i forhold til dine idéer. Herfra er det så også meget nemmere at udvælge netop den idé, hvor du har de bedste emner!

Opsummering

Udfra den kreative proces har du nu fået en idé om, hvad du kunne blogge om. Dog ved jeg af erfaring, at processen kan gå galt, så du måske sidder med flere rigtig gode idéer! Det skal du dog ikke lade dig begrænse af! Det kan jo være, at du har fået skabt idégrundlag for ikke blot én blog, men to! Og for at besvare mit spørgsmål fra før: Kan en blog handle om to ting? Svaret er måske. (Ja, jeg ved, at det er et træls svar. Beklager). Det vigtigste er, at emnerne bliver bundet sammen af en råd tråd. Ellers må hver idé have sin egen blog, og så skal du måske overveje, om du har tid til begge?

Vil du læse mere?

Nu hvor din idé er på plads, så er du klar til at gå videre. Det næste vi skal kigge på, er, hvordan du finder et rigtig godt navn til din blog, og hvilke overvejelser du bør have, før du sætter dig fast på et navn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.