Fjern interne pingbacks på din blog

Pingback er en smart metode til at blive gjort opmærksom på, at nogen har omtalt en af dine artikler på bloggen. For WordPress er det en indstilling, som er slået til som standard. Selve funktionen fungerer rigtig godt, og er en virkelig smart måde, hvorpå du som blogejer kan gøre dine læsere opmærksom, hvad andre skriver om din side.

Forstår du stadig ikke konceptet, så fortvivl ej. Herunder kommer et eksempel.

LÆS OGSÅ: Hvad er pings?

Et eksempel

En blog, vi kalder den X, skriver et indlæg. En anden blog, vi kalder den Y, læser dit indlæg og skriver nu et nyt indlæg på sin egen blog. Her linker blog Y linker tilbage til blog X’ indlæg. Nu vil blog X modtage et pingback – altså en notifikation – om, at blog Y har omtalt blog X’ indlæg.

Pas på spam

For mange folk er pings en nem måde at få spredt deres links på. Således er der nogle, som spekulerer i at få sine links ud på andre blogs via pingbacks. Altså de spekulerer i spam. Derfor er det også en god idé at tjekke sine pings for at sikre sig, at det er nogle links, man vil have liggende på siden.

Ofte kan hurtigt skille fårene fra bukkene. Langt det meste spam kommer fra udenlandske hjemmesider. Derfor kan du (for det meste) altid godkende danske pings på din blog med god samvittighed og så være mere på vagt, når det gælder udenlandske pings.

Hvad er interne pingbacks?

Du ved nu, at pingbacks er links fra andre blogs, som har omtalt din blog eller et indlæg. Men af og til vil man også komme ud for, at man linker på kryds og tværs på sin egen blog. Eksempelvis hvis man laver et link til et anden spændende indlæg.

Det vil bloggen i nogle tilfælde opfatte som et pingback og dermed visse linket på det oprindelige indlæg, og det kan være se træls ud. Derfor kan man vælge at fjerne interne pingsbacks på sin.

Fjern interne pings fra bloggen

Som med så mange andre ting i WordPress kan problemet løses med et plugin. Løsningen hedder No Self Ping, og er supernemt at bruge. Når først du har aktiveret det, så passer det sig selv. Du skal altså ikke indstille noget, men kan bare nyde, at du aldrig bekymre dig igen.

Læs her, hvordan du installerer et plugin i WordPress.

2 thoughts on “Fjern interne pingbacks på din blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.