Hvad betyder de forskellige brugerroller i WordPress?

I WordPress findes 5 forskellige brugerroller, som kan bruges til at bestemme, hvilke brugere der må hvad på din side. Brugerroller er rigtig smarte, hvis du driver en større side, hvor du ønsker, at en bestemt gruppe folk skal kunne skrive indlæg til din side eller at din gode ven også skal være administrator på din side. Alt dette styres nemt og enkelt via brugerroller.

Nedenfor kan du læse en gennemgang af WordPress’ forskellige brugerroller, så du ved hvilken du skal bruge.

Administrator

Administrator rollen er den højstrangerende rolle, og kan alt hvad en redaktør kan. Derudover er det administratoren, som kan opdatere, tilføje og slette bloggen, plugins og themes. De kan ændre bloggens indstillinger og administere andre brugere. Kort sagt har administratoren adgang til alt på bloggen!

Redaktør

Redaktøren kan alt, hvad en forfatter kan. Derudover kan vedkommende administere, dvs. godkende og slette, kommentarer og links. De kan oprette og administrere kategorier, og så kan de udgive og administere alle indlæg. Endvidere kan redaktøren også administere sider.

Forfatter

Forfattere kan alt, hvad en bidragyder kan. Derudover kan forfattere selv udgive deres indlæg og uploade billeder til mediebibliotektet. Forfattere kan kun administrere sine egne indlæg, og kan redigere og slette indlæg, selv efter at de er udgivet.

Bidragyder

Bidragydere betyder, at man kan bidrage til bloggen. At bidrage vil sige, at man har mulighed for at skrive indlæg til bloggen og redigere sine egne indlæg. Når en bidragyder har færdiggjort et indlæg, vil det stå med statussen “afventer gennemlæsning”. Herefter vil en redaktør eller administrator kunne udgive indlægget. Bemærk at bidragydere ikke kan uploade nye billeder til bloggen, men kun bruge billeder fra mediebibliotektet eller fra URL.

Abonnent

Abonnenten har ingen særlige rettigheder. De kan hverken publicere eller administrere indhold. Dog vil en abonnent hurtigt kunne skrive kommentarer, da oplysningerne (navn, mail og hjemmeside) allerede er kendt af systemet.

Ændre rettigheder for brugere

Med WP-Guiden’s hjælp kan du nemt og enkelt ændre en brugers rettigheder. Det tager maks 2 minutter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.