Hvad er et RSS feed?

Når man arbejder med blogs, vil man helt naturligt støde på begrebet RSS feed. Måske er du også faldet over det på din vej, men undrer dig måske over, hvad det er, og hvordan det bruges! Heldigvis er det ikke svært endda, når blot man lige har fået det forklaret.

Et RSS feed indeholder data fra din hjemmeside gemt i et format kaldet XML. Typisk vil det være data som dine 10 seneste blogindlæg, og fra andre sider – som ikke er blogs – kunne det være sidens seneste nyheder. Fordelen ved et RSS feed er, at det på den måde er nemt for andre hjemmesider at hente informationerne fra din hjemmeside, og vise dem på deres egen hjemmeside eller blot linke til dit indhold

Sådan bruger du dit RSS feed

Dit RSS feed er altså en nem måde at få dit indhold ekspederet videre til andre hjemmesider på. Flere hjemmesider tilbyder foreksempel at linke til dit RSS feed eller på anden måde hente dit indhold fra dit RSS feed. Et eksempel kunne være siden Overskrift.dk eller Eapy.dk. Du kan også linke til dit RSS og lade dine brugere følge med på dine seneste indlæg via deres feed læser som eksempelvis Google Reader. På den måde kan dine læsere få  besked om dine nye indlæg uden at skulle besøge din side. Smart!

Sådan laver du et RSS feed

Hvis du bruger WordPress, er det meget nemt! For så er dit RSS feed allerede lavet, og kan typisk tilgås på adressen “http://ditdomæne.dk/feed”. Det er altså denne adresse, du skal linke hvis du vil have folk til at gemme dit RSS feed.

Bruger du selv RSS feeds eller er det noget helt nyt for dig? Vi hører gerne fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.