Hvad er WordPress?

Wordpress er et gratis, open-source CMS bygget over PHP med mere end 12 år på bagen. Bum. Det var det. Hvis du er tilfreds med den korte version, så behøver du ikke læse videre. Ellers skal du være velkommen til at fortsætte.

Historien om WordPress

Wordpress udkom første gang i 2003. Dengang var det tænkt som et redskab til bloggere, som med WordPress nemt kunne udgive indhold til nettet uden at have kendskab til HTML, servere osv. Siden begyndelsen WordPress haft stor succes ved blandt andet at tilbyde mange gratis plugins og temaer.

I dag er WordPress et af verdens største CMS’er og bruges i dag ikke kun af bloggere, men også af større virksomheder, som bruger det til at styre deres hjemmesider.

Gennem alle årene er WordPress blevet udviklet og vedligeholdt af udviklere fra hele verden. Gratis arbejder på at gøre WordPress bedre og mere sikkert.

Gratis at bruge

Wordpress er gratis at bruge, og kan bruges på to forskellige måder. Først og fremmest kan man på hjemmesiden WordPress.com benytte sig af sidens gratis hosted-løsning, hvor man kan oprette sin egen WordPress blog på domænet dit-brugernavn.wordpress.com.

Det kræver ikke nogen teknisk viden at køre sin blog på WordPress.com.

Hvis man derimod ønsker en mere professionel WordPress, kan man også downloade systemet og selv hoste systemet. Således kan man få lov til at rode med koden bagved og generelt opnå større grad af frihed i brugen. Bl.a. selv tilføje nye temaer og udvide funktionalitet med WordPress’ tusindvis af gratis plugins.

Open Source CMS

At WordPress er open source, betyder, at koden til til WordPress er åben for alle. Eller sagt med andre ord: Koden er frit tilgængelig for alle. Det er således helt gratis at bruge WordPress.

At WordPress er et CMS, betyder, at WordPress er et Content Manager System. Det er en engelsk betegnelse for, at man med WordPress kan styre (manage) sit indhold (content) online.

Langt de fleste nye hjemmesider er i dag bygget op omkring et CMS, hvilket gør vedligeholdelsen af siderne utrolig nem. Derfor kan man også komme nemt i gang med internetmediet via et CMS, fordi det ikke stiller nogle krav til nogen teknisk viden.

Verdens største CMS

Wordpress er det mest udbredte CMS i verden, og det skyldes flere faktorer. Dels kan nævnes, at WordPress er gratis. Derudover har man mange muligheder for at tilpasse WordPress til egne formål ved at installere plugins. Plugins er tilføjelser til WordPress, som i de fleste tilfælde er gratis, og er utrolig nyttige, når man gerne vil have sin hjemmeside til at kunne noget mere.

Ikke kun til blogs

Wordpress er møntet på at være et bloggingredskab, men i dag er dets funktionalitet så bred, at man sagtens kan bruge WordPress til sin almindelige hjemmeside. Mange firmaer gør således i dag brug af WordPress til deres hjemmeside. Det understreger også blot, hvor nemt WordPress er at arbejde med.

Kom i gang med at bruge WordPress

Nu er du klar til at komme igang med at bruge WordPress. Læs mere om at bruge WordPress og kom i gang her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.