Hvordan sikrer man sig, at ens blognavn ikke er taget allerede?

Når man opretter en blog, en virksomhed, en hjemmeside eller lignende, kan det være rart at vide, om der findes andre ude i cyperspace, som har samme navn som en selv. Man kan aldrig være 100% sikker, og såfremt man ikke registrer sit navn, vil man aldrig blive sikker. Dog kan du gøre dit forarbejde og tjekke om du har en navnebror. Følg guiden her og bliv klogere.

Tjek om dit navn er registreret allerede

Først og fremmest kan du tjekke om der findes domæner med dit navn. Domæner er en ret god indikator, og samtidig er det også rigtig nemt at slå op.

1. Gå til GratisDNS.dk

2. Indtast dit navn og tryk på “Search” (som vist på billedet)

(klik for stort)

3. Listen viser hvilke domæner som er optaget og ledige.
De blå markeringer repræsenterer de domæner, som man skal mest opmærksomme på.

(Klik for stort)

Det centrale virksomhedsregister

I det centrale virksomhedsregister kan man slå alle registrerede danske virksomheder op. Dette er også en god indikator for hvorvidt der findes andre med dit navn. I forhold til en almindelig personlig blog er sådan et opslag måske lige i overkantet. Men regner du med at skulle drive en ny stor blog, så er det en god idé.

  1. Gå til CVR.dk
  2. Indtast navn i søgeboksen øverst til venstre
  3. Tjek resultaterne

Pas på med registrerede varemarker

Et andet lille tip når du skal finde navn til din blog, er at passe på med at anvende allerede registrerede varemærker. Dermed ikke sagt, at du ikke skal gøre det, men værd forberedt på at du vil kunne blive mødt af et brev, som fortæller at du har overtrådt et firmas regler for brug af deres navn. I sådanne situationer må man bare indordne sig og finde på et nyt navn. Dog findes der utallige eksempler på domæner med varemærker. Eksempelvis GratisSputnik.dkBilligiPhone.dk osv.. Rådet herfra er at være påpasselig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.