Hvor langt skal man skrive sine indlæg?

Man husker det fra folkeskolens glade dage med stile og opgaver. Her var spørgsmålet ligeså sikkert som varme madpakker i juni: Hvor langt skal man skrive? Læreren svarede altid: “Langt nok”, hvilket blot understreger, hvor svært det er at svare på spørgsmålet.

Ikke desto mindre er artiklen her et forsøg på at svare.

Ikke for langt, ikke for kort

Det er vigtigt at afpasse sine indlæg, så de passer til typen af indhold. Det vil sige, at man skal skrive i en passende længde. Ikke for langt så man risikerer, at læseren mister interessen for indlægget. Omvendt må indlægget heller ikke være for kort, så man risikerer, at læseren ikke har fået noget egentlig kvalitet ud af indlægget og mister lysten til at læse videre.

Hvad er så for kort og for langt? Jo, tænk over hvem din målgruppe er. Hvem er det, du skriver til? Vil de forvente et langt og dybdegående indlæg, eller vil de sætte større pris på et kortere indlæg? Tror du, at din målgruppe er til de lange artikler i Jyllands-Posten eller foretrækker den de kortere i Metroxpress? Er målgruppen måske til noget midt i mellem, så prøv at ram den længde på dine egne indlæg.

LÆS OGSÅ: Skriv bedre blogindlæg

Kvalitet fremfor kvantitet

Når man skriver indlæg, er antallet af ord i langt de fleste tilfælde fløjtende ligegyldigt, når blot man husker, at kvaliteten er i top! Gå aldrig på kompromis med kvaliteten. Ingen gider læse halvdårlige indlæg. Derfor er både korte og lange indlæg okay, hvis det så til gengæld er kvalitet fra ende til anden.

Derfor er lange indlæg da også de sværeste, fordi du her skal bruge måske 500 ord på at skrive udelukkende kvalitet, hvorimod de små korte måske kun fylder 250 ord.

Omvendt vil du nok rimelig hurtigt (typisk efter et par indlæg) have fundet den længde, som passer til lige netop dig. I langt de fleste tilfælde vil det være din lyst, som driver værket, og derfor vil du skrive, indtil du ikke har mere at sige. På den måde finder du hurtigt et passende niveau for dine indlæg.

Langt eller kort? Jo, hør her

Konklusionen må altså være, at det er din blog, du bestemmer. Så længe du bare har fokus på kvaliteten frem for antallet af ord.

Men hvad med dig selv? Foretrækker du de lange, dybdegående indlæg eller kortere indlæg med stof til videre refleksion? Smid endelig en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.