10 plugins, du bør have installeret

Plugins er noget af det smarteste ved WordPress. Med et plugin kan man udvide funktionaliteten af  Wordpress uden at have nogen teknisk viden. Mangler man en kontaktformular eller et ratingsystem til sin blog, så findes der et plugin, som kan klare opgaven. Ofte kan det lade sig gøre gratis eller for ganske få penge. I midlertidig er det dog lidt af en jungle at finde hoved og hale i alle disse mange plugins, som bliver stillet gratis til rådighed af frivillige udviklere fra hele verden.

Herunder har WP-Guiden derfor samlet en guide over de 10 plugins, vi mener, du bør tage et nærmere kig på. Har du andre forslag til plugins, er du velkommen til at skrive en kommentar.

Læs også: Hvad er et plugin?

1. SEO Ultimate

SEO Ultimate tillader dig at redigere forskellige indstillinger, som gerne skulle kunne forbedre din placering hos søgemaskinerne. Eksempelvis kan du ved hvert indlæg/side lave en tilpasset titel (altså den som står øverst i browservinduet) til din indlæg/sider. Ligeledes kan du ændre meta beskrivelser, meta søgeord, meta robot tags, få oversigt over 404 fejl, så du kan se, hvis folk tilgår en side, som ikke eksisterer og meget meget mere. Pluginet er yderst uundværligt, hvis du vil til tops hos Google og de andre søgemaskiner.

Læs mere og download SEO Ultimate her

2. Broken Link Checker

Broken Link Checker er et helt fantastisk værktøj, som hjælper dig med at holde styr på dine links. Plugin’et fungerer ved, at det gennemgår alle dine sider for at finde døde links. Det vil sige links, som leder mod en side, som ikke findes. Når plugin’et har fundet et dødt link, kan du se det i kontrolpanelet, og du har således mulighed for at erstatte linket med et nyt eller helt fjerne det, så du ikke forvirrer dine besøgende. Det bør helt klart være standard hos den seriøse blogger!

Læs mere og download Broken Link Checker her

3. WordPress Backup to Dropbox

Wordpress Backup to Dropbox bør være det første plugin, du installerer på din blog. Pluginet tillader dig at få backup af hele din WordPress installation inklusiv din database. Altsammen bliver det gemt direkte på din Dropbox, så du altid har den lige ved hånden, hvis uheldet skulle være ude. Pluginet er selvfølgelig gratis og har en rigtig nemt og enkel administration

Måske man siger, at rigtige mænd ikke tager backup – de græder! Men helt ærligt, når det er så nemt, tør man så lade være?

LÆS OGSÅ: Automatisk backup af WordPress

Læs mere og download Online Backup for WordPress her

[wp_ad_camp_3]

4. Theme Authenticity Checker (TAC)

Theme Authenticity Checker eller bare TAC er et uundværligt værktøj, for dig som bruger gratis WordPress temaer. Fælden ved brug af gratis templates kan være, at forfatteren til temaet har lagt skjult kode ud i temaet, som eksempelvis linker tilbage vedkommendes egen hjemmeside, uden at du har mulighed for at redigere i det. Mere ondskabsfulde forfattere lægger også decideret skadelig kode ud i temaerne.

Med TAC har du derfor mulighed for at scanne dine installerede temaer igennem efter skadelig eller skjult kode. Desuden kan du læse meget mere om Theme Authenticity Checker i WP-Guiden’s guide om emnet og få tips og tricks til at sikkerhedsoptimere din blog.

Læs mere og download Theme Authenticity Checker

5. Contact Form 7

Contact Form 7 er ligeledes et uundværligt værktøj til den seriøse blogger. Med plugin’et kan du tilføje en kontaktform til din WordPress side, så folk har mulighed for at kontakte dig via mail. Contact Form 7 tilbyder mange forskellige indstillingsmuligheder alt lige fra fil-upload til CAPTCHA sikring af dine formularer. Ligeledes kan du oprette flere forskellige formularer og dermed tilpasse dem forskellige behov. Helt bestemt et af de bedste, gratis kontaktformulars plugins til WordPress.

Læs mere og download Contact Form 7 her

6. WP-PageNavi

WP-PageNavi tilføjer en mere advanceret menufunktion på din blog, som fjerner standard teksten “Ældre indlæg” og “Nyere indlæg”, og i stedet for erstatter det med en menu, hvor der linkes til samtlige sider. Det gør det ikke blot lettere for din læser at navigere rundt, men søgemaskinerne har dermed også nemmere ved at skabe overblik over dine blogindlæg. Det er altså både en fordel for dine læsere, men også din sides placering hos søgemaskinerne.

Læs mere og download WP-PageNavi her

7. XML Sitemap Feed

XML Sitemap Feed er sagen, hvis du gerne vil opnå en højere placering hos Google. Plugin’et i sig selv er egentlig meget enkelt og er på den måde ikke noget magisk. Det, den gør, er, at den indekserer alle dine sider og indlæg i et XML feed til gavn for søgemaskinerne. Søgemaskinerne kan på den måde lettere indeksere og overskue din hjemmeside og dens mange sider. Helt klart værd at bruge 5 minutter på at installere og indstille!

Læs mere og download XML Sitemap Feed her

8. Lightbox Plus ColorBox

Lightbox Plus ColorBox er et super fedt plugin, som gør, at dine billeder på bloggen bliver præsenteret på i et enkelt og flot pop-up vindue. Det er en stor forbedring i forhold til WordPress egen billedevisning, og så virker funktionen både på enkel billeder og WordPress’ eget galleri. Derudover giver Lightbox Plus også mulighed for at du kan lade dine besøgende bladre igennem dine billeder som et billedegalleri kun ved brug af piletasterne. Alt i alt et uundværligt plugin, hvis du af og til bruger billeder på din blog!

Læs mere og download Lightbox Plus ColorBox her

Læs også: Hvordan installerer man et plugin?

9. Yet Another Related Posts Plugin

Yet Another Related Posts Plugin skiller sig måske ikke ud fra mængden – som navnet også så fint indikerer – men er alligevel et af de bedste til sin funktion. YARPP tilføjer den nyttige funktion til din side, at den under hvert indlæg finder relaterede blogindlæg, som læseren måske også kunne have lyst til læse. Det fastholder den besøgende, og linker dine relaterede indlæg sammen og letter navigationen for din læser.

Læs mere og download Yet Another Related Posts Plugin her

10. Subscribe To Comments

Subscribe To Comments er ikke verdens mest advancerede plugin, men yderst nyttigt! Subscribe To Comments lader dine læsere abonnere på nye kommentarer til et givent blogindlæg eller side. Dermed bliver det nemmere at holde gang i debatten, da abonnenten modtager en mail om, at der et nyt svar i debatten. Virkelig smart og mon ikke, at det vil forøge antallet af kommentarer bare en smule?

Læs mere og download Subscribe To Comments her

Det var slut på vores liste, men har du andre forslag til uundværlige plugins, så skriv endelig en kommentar, så vi kan få den smidt på listen. Tak!

6 thoughts on “10 plugins, du bør have installeret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.