Hvordan tager man backup af sin blog?

Rigtige mænd tager ikke backup, de græder.

Måske er der noget rigtigt i ovenstående citat, men ikke desto mindre er der intet så ærgerligt, som at miste indhold på sin blog. Dette kan man undgå ved at tage backup af sin blog. Det er slet ikke svært og med automatisk backup af din blog skal man slet ikke tænke over at huske det.

Der kan være mange årsager til at man kan få brug for en backup af WordPress, også årsager som du ikke selv er herre over. Din blog kan blive hacket, serveren kan gå ned eller menneskelige fejl kan føre til sletning eller beskadigelse af dit indhold. Husk at tage backup af dit indhold før skaden er sket.

Automatisk backup af blog med WordPress

Med en WordPress blog i hånden er det slet ikke svært at tage regelmæssig backup af sin blog. Det kan ske på mange måder. Nogle backup plugins tager kun backup af din database (og dermed alle dine indlæg og indstillinger), mens andre tager backup af alle filer og din database.

LÆS OGSÅ: Guide til automatisk backup af WordPress til Dropbox

Man kan diskutere, om der er behov for at tage backup af filerne. Men man skal huske på at alle billeder og andre uploads på bloggen jo ligger på serveren. Derfor vil jeg altid råde folk til at tage backup af hele bloggen.

Tag backup til Dropbox, Google Drive eller mail

Der findes utallige backup plugins til WordPress. Plugins som kan tage backup af en blog til Dropbox eller backup til Google Drive eller endda sende dig en backup af WordPress på mail. Det er svært at sige hvilken backup løsning, der passer bedst til din blog. Derfor bør vælge den løsning, hvor du føler dig mest tryg med tredjeparten. Så er du mest til Google Drive, så vælg en løsning som tager backup til Google Drive. Omvendt er du mest til Dropbox, så vælg at tage backup af din blog til Dropbox.

Backup løsninger til WordPress

Backup af blog til Dropbox

Backup af blog til Google Drive

Backup af blog til mail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.