Fem tips til bedre blogindlæg

Hvordan skriver man et godt og varieret indlæg til sin blog? Jo, der findes mange gode tips og tricks, og herunder har WP-Guiden samlet fem af dem. Men pas på! Man kunne jo blive klogere!

Husk en fængende overskrift

Overskriften skaber blikfang, og blikfang er ofte det der, at læseren bliver interesseret. Egentlig er det slet ikke så svært, som du måske tror. Alt det handler om, er at få vækket læserens nysgerrighed. Du kender det fra BT og EkstraBladets spisesedler foran kiosker og tankstationer! Næste gang du kommer fordi en spiseseddel, kan du jo spørge dig selv, hvad det var du blev fanget af – hvad er det der får dig til at købe avisen eller hvad er det, der får dig til at klikke ind og læse et blogindlæg.

LÆS OGSÅ: Hvordan skriver man et indlæg med WordPress?

Begynd med en indledning

Når du begynder med at skrive dit indlæg, adskiller det sig ikke fra så mange andre skrivegenre, som oftest er bygget op over en indledning, så indholdet og tilsidst en opsummerende tekst. Indvil læseren i din motivation for at skrive dit indlæg! Hvorfor er indlægget relevant, og hvad er det, jeg som læser kan forvente mig af dette indlæg?

Husk billedet

Klik for stort

Sammen med den fængende overskrift er et godt billede også med til at skabe blikfang. Derfor kaldes billedet også tit for krogen, fordi den skal kroge læseren, så han ikke kan komme videre førend han har læst! Samtidig kender du sikkert ordsproget: “Et billeder siger mere end tusinde ord”. Billedet kan altså være med til at forklare noget, som du ikke ville have haft mulighed for at formidle på andre måder! Et billede i dit indlæg kan også fungere som en god tekstbryder, hvilket kan gøre det nemmere for læseren at overskue en lang (og måske vanskelig tekst).

LÆS OGSÅ: Hvordan indsætter man et billede i WordPress?

Brug korte overskrifter til at bryde teksten

Ligesom billedet kunne bruges til at bryde teksten og skabe overblik, så gør små korte overskrifter det også nemmere for læseren at overskue teksten. Ligesom punktummer og komma’er tillader læseren at trække vejret, og dermed holde en lille pause, så er overskriften også vigtig, fordi den skaber luft i teksten. Ligeledes bidrager den rette overskrift også til at læseren bedre kan orientere sig i teksten, hvilket igen skaber det gode overblik.

Husk at læse korrektur

På trods af at dette tip skal lukke indlægget af, så er det et af det vigtigste tips – men samtidig også et af de mest oversete tips! Du kender det fra dig selv, når du læser en tekst med stave- eller slåfejl i. Det bryder det naturlige læseflow på en rigtig træls måde. Ligeledes kan det være svært at forstå det skrevne, hvis der mangler kommaer, punktummer eller ord. Dermed ryger ikke blot forståelsen for indlægget, men din autoritet som forfatter (eller udgiver om man vil) forsvinder, fordi du fejler som formidler. Dermed risikerer du at miste læsere, hvilket ingen ønsker! Et rigtig godt værktøj til brug for korrekturlæsning er hjemmesiden Sproget.dk, hvor du gratis kan slå samtlige danske ord op og på den måde tjekke både stavemåder, synonymer og andre relaterede ting.

Det var fem gode råd til bedre blogindlæg, men husk nu at disse tips er universelle og altid gældende! Har du selv nogle gode tips til at skrive bedre indlæg, så smid endelig en kommentar.

One thought on “Fem tips til bedre blogindlæg

  1. Alt i alt er denne artiklen en fin standard-guide til at skrive blog-indlæg på nettet.

    dog kunne i godt komme lidt rundt omkring SEO og Content Marketing 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.