Tre nemme billedgeneratorer til din blog

For noget tid siden kiggede vi her WP-Guiden.dk på tips til at finde gode, gratis billeder til en blog. Billeder som kunne bruges som thumbnails til blogindlæg. Billeder er nemlig altid gode på hjemmesider og siger som bekendt mere end tusinde ord.

Men nogle gange betyder det ikke noget, hvad billedet siger. Det kan være, hvis billedet bare skal være et dummy billede. Det kan være i forbindelse med at man tester et nyt udseende på sin blog eller er i gang med at opsætte en WordPress blog for en kunde eller ven. Her er har man bare brug for et billede til at vise, at her skal være et billede.

Netop den situation stod jeg i for noget tid siden. Man kunne selvfølgelig have åbnet Photoshop og lavet et hurtigt billede, uploade det til bloggen og så henvise til det. Men processen tager tid og er kedelig. Derfor fandt jeg disse fantastiske dummy billedgeneratorer.

Kunst, kedelig og katte

Overskriften er smart og næsten lige så smart, som de webtjenester du nu skal se. Nedenfor er en kort præsentation er de tre billedgeneratorer, jeg holder mest af.

Fælles, for de tre billedgeneratorer, er, at du kan genere billederne, uden at skulle forlade din hjemmeside. Du kan blot linke til url’en efterfulgt af en størrelse. Herefter returnerer siden et billede, man kan sætte ind på sin hjemmeside.

Forvirret? Tjek beskrivelserne og eksemplerne nedenfor.

Lorempixel.com

Lorempixel.com

Lorempixel.com er en rigtig stærk billedgenerator med rigtig mange billeder inddelt i mange kategorier. Lige fra abstrakt til mennesker, mad og teknologi. Man kan frit lade generatoren vælge et helt tilfældigt billede eller specificere kategorien. Hver gang siden loades vises et nyt billede. Derudover kan man skrive sin egen tekst på billedet.

Ovenstående billede er genereret på følgende url http://lorempixel.com/600/200/abstract/WP-Guiden. Derudover tilbyder servicen også rene sort/hvid billeder. Læs mere på Lorempixel.com.

fpoimg.com

fpoimg.com

fpoimg.com er en mere traditionel billedgenerator, som leverer, hvad den skal og kun det. Her kan du ikke vælge mellem motiver, dog kan du tilføje klar tekst til billedet, ligesom du kan ændre både tekstfarven og baggrundsfarven. Alle indstillingsmulighederne findes på fpoimg.com/generator.

Ovenstående billeder er generet på følgende url http://fpoimg.com/600×200/WP-Guiden.dk. fpoimg.com var min klare favorit indtil jeg fandt den sidste service, som overrasker ved at være enkel og med et twist.

Placekitten.com

Placekitten.com

Placekitten.com er lige så enkel som alle de andre billedgeneratorer, men billederne derimod er ikke enkle. Alle billederne, som generatoren spytter ud, er kattemotiver – og hvem elsker ikke katte? Så overrask med lidt søde katte og bring et smil frem hos modtageren.

Billedet ovenfor er generet med url’en http://placekitten.com/g/600/200. G’et kan undlades, men betyder, at billedet vises i sort/hvid.

Tilsidst et plugin

Selvom billedgeneratorerne er sjove, så kan de give lidt problemer sammen med WordPress, hvis man har lidt svært ved teknikken og er selvstændig i HTML. Derfor findes der en billedgenerator til WordPress ved navn Lorem Shortcode. Plugin’et tillader dig nemt og enkelt at indsætte et billede på dine wordpress sider. Billederne generes fra siden Dummyimage.com.

Derudover kan plugin’et udfylde siden med såkaldt vrøvle- eller mumletekst.

Du kan læse mere om Lorem Shortcode her og finde en guide til at installere plugins her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.