Undgå de klassiske fejl, når du blogger

For efterhånden et stykke tid siden blev jeg spurgt, hvilke fejl jeg oftest ser bloggere begå. Og selvfølgelig skal du ikke snydes for denne viden.

Hvis man er bevidst om faldgruberne ved at blogge, kan man nemmere navigere udenom, og det skulle gerne give en bedre oplevelse med at blogge.

Dit indhold er kedeligt

En meget klassisk fejl er, at du bruger din blog som dagbog. Her skriver du spalte op og spalte ned om din hverdag, og hvad du lige har på hjertet. Problemet er bare, at det er kedeligt for alle andre end dig selv og din familie.

Og nej, jeg skal bestemt ikke være smagsdommer og nettet har (som udgangspunkt) plads til alle. Men det skader ikke, at man en gang imellem stopper op og spørger sig selv, om et indlæg overhovedet skulle have været udgivet. På den måde lærer man at forholde sig kritisk til sine indlæg, og det højner kvaliteten. Det gælder ikke kun bloggere, men alle som udgiver til nettet.

Du tror, at besøgstal og kommentarer kommer af sig selv

Mange bloggere starter ud med at blive inspireret af andre blogs med høje besøgstal og mange kommentarer. Det vil man også gerne selv have, men desværre kommer høje besøgstal og mange kommentarer ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde.

Det er ikke umuligt at få høje besøgstal, men det kræver, at kendskabet til din blog bliver udbredt. Start med at spred linket i dit netværk og brug så tiden på at skrive nogle kanon gode og relevante blogindlæg. Læserne vil have kvalitet, så giv dem kvalitet.

Med gode og relevante tekster på bloggen får læserne lyst til at kommenterer. På den måde hænger det hele sammen og husk så selv at være tilstede i kommentarerne. Tag dig tid til at svare, når nogle har lagt dig en kommentar. Det er kun rimeligt.

Du opdaterer for sjældent

Her skilles fårene fra bukkene. Og ja, her på WP-Guiden.dk indrømmer vi det og lægger os fladt ned. Vi opdaterer for sjældent, men det korte af det lange er, at hvis man vil holde en fast læserskare, så bliver man nød til at have noget til dem med et fast interval.

Det kan være svært at sige, hvor ofte man skal opdatere. Til gengæld er det ret nemt at se, hvornår man har været fraværende længe nok. Brug det til at finde en passende opdateringsrate, så du kan holde i din læser.

Du glemmer den røde tråd

En rød tråd er altid vigtig, uanset om man skriver dansk stil, rapport på arbejdet eller opdaterer sin blog. Det nytter ikke noget, at du den ene dag skriver om hundefoder og den næste dag om it og computer. Du bliver nød til at holde den røde tråd, ellers forvirrer du dine læsere og de mister interessen.

Det handler om, at man fra begyndelsen vælger et interessant emne, som man gerne vil skrive om. Det kan være hunde, computere eller WordPress. Bare man (i udgangspunktet) holder sig til ét emne.

One thought on “Undgå de klassiske fejl, når du blogger

  1. Ikke helt enig. Har tænkt mig at lave en blok omkring min camino nr. 3 fra Barcelona til Santiago de Compostella. Blokken skal være en dagbog som i tekst og billeder fortætter om min oplevelser. Den primære gruppe er familie , venner og bekendte. Turen er berammet til ca. 2 måneder så derfor giver en dagbog god mening for mig i dette tilfælde. NB er helt ny på dette område men 70 år fortæller måske lidt om hvorfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.