Tjekliste til en ny WordPress blog

Når du installerer en ny WordPress blog, er der nogle indstillinger, som du bør gennemgå, før du begynder at udgive indlæg. Ting som bloggens ur, bloggens slogan og sådan. Ligeledes er der nogen plugins, som kan være supernyttige at have installeret fra start.

Slet Hello World og About

Når du installerer WordPress, er der som standard oprettet et indlæg ved navn Hello World og en side ved navn About. Begge dele kan slettes, så du får en ren blog, du kan udgive på. Læs WP-Guiden.dk’s guide til at slette indlæg og sider, hvis du er i tvivl om hvordan.

Ret din undertitel

Du retter din undertitel under “Indstillinger” > “Generelt”. Ret feltet tagline til noget mere sigende end WordPress’s standard “Just another WordPress blog”.

LÆS OGSÅ: Lav flotte QR koder

Indstil uret

Uret indstiller du under “Indstillinger” > “Generelt”. Du bør indstille dato- og tidsformattet og vigtigst af at skal du indstille tidszonen. Af en eller anden grund indstiller WordPress sig ikke automatisk til sommertid, derfor bør man i sommermånederne køre med UTC+2 i stedet for UTC+1.

Lav pæne links

Som standard generer WordPress et link til dine blogindlæg i stil med ?p=518. Ikke just sigende eller pænt. Derfor kan du med fordel ændre det til noget mere sigende under “Indstillinger” > “Permanente links”. Læs WP-Guiden.dk’s guide til pæne SEO-venlige links her.

Installer nyttige plugins

Vi har samlet en liste over 10 uundværlige plugins, som du bør overveje at installere. Listen indeholder blandt andet plugins som tjekker din blog for døde links, SEO værktøjer,  automastisk back-up og en kontakt form. Alt sammen uundværlige plugins for alle blogere! Du finder listen her: 10 must-have plugins til WordPress.

Start din besøgstæller

En besøgstæller er et rart værktøj at have på sin blog. På den måde kan du se, hvor mange som besøger din blog og langt de fleste fortæller også hvor fra besøget kommer (om det kommer fra Google, Facebook eller en anden hjemmeside). Læs WP-Guiden.dk’s guide til at opsætte en gratis besøgstaller med WordPress.

Begynd at pinge

At pinge betyder, at din blog giver besked til en pingtjeneste, når du udgiver et nyt indlæg. Pingtjenesten hjælper så med at gøre dit indlæg synligt. Super smart. Du kan læse om at pinge og hvilke tjenester du bør pinge.

LÆS OGSÅ: Fjern interne pingbacks

Begynd så at blog!

Nu hvor du har gennemgået hele listen er du godt klædt på til at begynde at blogge. Start med at udgive dit første blogindlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.